Text

Grattis till ett bra val. Vad roligt att du valt att studera vid MDH. Här hittar du information om vad du behöver göra när du blivit antagen.

Ny student

Välkommen som ny student

Grattis till ett bra val. Vad roligt att du valt att studera vid MDH. Här hittar du information om vad du behöver göra när du blivit antagen.

1. Tacka ja till din utbildning

När du fått ditt antagningsbesked måste du tacka ja till din antagning på antagning.se innan du kan registrera dig. Om du ångrar ditt studieval ska du lämna återbud på din anmälan på antagning.se. På så sätt lämnar du platsen till någon annan sökande. Du som är antagen utan svarskrav kan gå hoppa över denna punkt och gå vidare till punkt 2.

2. Skapa ett student-konto

Du som är antagen och har tackat ja till en kurs eller ett program på antagning.se behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, e-post samt övriga IT-tjänster. Du som är antagen till sommarkurser 2020 kan skapa studentkonto redan nu. Du som börjar dina studier hos oss höstterminen 2020 kan beställa ditt studentkonto fr.o.m. den 10 augusti 2020.

3. Registrera dig

Du måste registrera dig på kursen eller programmet, annars förlorar du din plats. Registrering för sommarkurser öppnar en vecka innan kursstart. För höstterminen 2020 öppnar registreringen den 10 augusti. Registreringen stänger sedan den 30 augusti för utbildning som börjar vecka 35 och den 6 september för utbildning som börjar vecka 36. För kurser som börjar senare på terminen öppnar registreringen en vecka innan kursstart och stänger söndag samma vecka som kursstarten. Är du antagen till ett program ska du registrera dig på kursen/kurserna i programmet, då blir du automatiskt registrerad på programmet och platsen är din. Är du antagen efter registreringsperiodens slut kan du mejla studenttorget@mdh.se för att få hjälp med registreringen.

4. Beställ MDH-kort

MDH-kortet är ett personligt kort som du använder för att komma in i högskolans lokaler och för att skriva ut. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås. Om du har behov av ett MDH-kort så kan du beställa det efter att du har registrerat dig.

5. Introduktionsdagar

Du som är antagen till en utbildning är varmt välkommen på introduktionsdagarna. Under första dagen får du viktig information och chans att bekanta dig med såväl högskolan som campusstäderna. Mälardalens studentkår tillsammans med studentföreningarna håller även i olika aktiviteter.

Dag två fortsätter introduktionen med en förmiddag fylld med information på båda orter, där olika funktioner på högskolan berättar om olika resurser som är bra att ha koll på som ny student.

Introduktionen är inte obligatorisk men den är en lärorik och rolig start på studierna som vi rekommenderar att du går på.

Introduktionsdagar augusti 2020

Introduktion 27 augusti i Eskilstuna och Västerås. Introduktionsföreläsning 28 augusti i Eskilstuna och Västerås.

6. Program- och kursstart

Höstterminen 2020 börjar den 24 respektive 31 augusti beroende på vilken utbildning du ska läsa. Genom länken nedan kan du söka efter din kurs eller ditt program för information om plats och tid.

På nedanstående program måste du även närvara vid ett officiellt upprop:

  • Fysioterapeutprogrammet
  • Socionomprogrammet
  • Sjuksköterskeprogrammet
  • Specialistsjuksköterskeutbildningarna
  • Förskollärarprogrammet
  • Grundlärarprogrammet f-3
  • Grundlärarprogrammet f-3, arbetsintegrerat
  • Grundlärarprogrammet 4-6
  • Kompletterande pedagogisk utbildning
  • Ämneslärarprogrammet

Om du får förhinder och inte kan närvara på uppropet på något av ovanstående program måste du meddela det till antagningen på MDHlänk till annan webbplats, annars förlorar du din plats. På alla andra program behåller du din plats genom att registrera dig på de första kurserna i programmet.
Om du ångrar ditt studieval ska du lämna återbud på din anmälan på antagning.se. På så sätt lämnar du platsen till någon annan sökande.

7. Studentwebben

På studentwebben hittar du mer information om dina studier på program och kurs eller om du ska studera på distans.