Det finns en mängd program som du som student på MDH kan använda, även på privata datorer och mobila enheter.

Mjukvara och system

Här är en lista på de program som ni kan använda gratis:

• Affinity
  • Azure Dev Tools for Teaching (Microsoft Imagine)
  • Endnote X9
  • MATLAB
  • Microsoft Office 365
  • SpellRight
  • StavaRex
  • Talsyntesen TorTalk

Dessa program kan du köpa för 300 kronor på Studenttorget:

• SPSS 24
  • AMOS 24

Lärplattformen Canvas

I Canvas lämnar du in dina studieuppgifter och håller kontakt med lärare och andra studenter.

Canvas i din smartphone

Du kan använda appen Canvas Student för Android eller IOS.

Support

Under "Hjälp" i Canvas-menyn finns flera supportalternativ, du kan till exempel dygnet runt ringa 020-88 98 12 (engelsktalande) eller chatta (på engelska) med Canvas support.

Office 365 – din studentmejl

Din studentmejl finns i Office 365 som är en webbaserad paketlösning som ger dig möjlighet att arbeta med e-post och dokument via webben, samt spara filer i OneDrive for Business. Du har också möjlighet att installera Microsoft Office på upp till fem privata datorer så länge du är student på MDH.

Du loggar in med din studentmejl och ditt lösenord (samma lösenord som till ditt studentkonto). Använd alltid denna länk när du vill logga in i din studentmejl: www.outlook.com/student.mdh.selänk till annan webbplats

Om du vill ha din e-post som en app kan du ladda ner OWA, som finns för både Iphone och Android.

Vidarebefodra din studentmejl
till en privat mejladress

Logga in i studentmejlen. Överst på sidan väljer du kugghjulet Inställningar --> E-post. Välj Vidarebefordran. Om du inte ser det här alternativet är det inte tillgänglig för ditt konto. Du kan vidarebefordra e-post till ett annat konto.

Hjälpavsnitt om att vidarebefordra e-post från Office 365 till ett annat e-postkontolänk till annan webbplats

Installera Microsoft Office på privat dator

Installera Office 365 så här:

• Gå in på www.outlook.com/student.mdh.selänk till annan webbplats och logga in med din studentmejladress och lösenord.
  • Klicka på Office 365 i den övre menyn.
  • Till höger under ”Installera Office-appar”, klicka ner listpilen och välj ”Office 2016” eller ”andra installationsalternativ” och logga in med din studentmejladress och lösenord.

Microsofts supportsidorlänk till annan webbplats kan du få mer hjälp med installationen.

Spara dina filer på OneDrive

Du kan spara dina dokument i OneDrive for Business i Office365. Du kommer in på OneDrive via Office 365-menyn när du är inloggad på din studentmejl.

Du kan även logga in via https://onedrive.live.com/about/sv-se/signin/länk till annan webbplats, du loggar in med studentmejl och lösenord.

Max filstorlek per fil är 2Gb och du kan lagra upp till 1Tb.

Hemkatalog

När du loggar in på en MDH-dator ansluts din hemkatalog H:\ automatiskt. Här kan du också spara dina dokument och du kan lagra upp till 2 Gb. Du hittar din hemkatalog i utforskaren.

Adobe Creative Cloud

I några datorsalar vid MDH finns Adobe Create Cloud installerat och kan användas av studenter.

På grund av ny version och licenshantering av Adobe Creative Cloud behöver du först logga in för att kunna använda programmen på MDH:s studentdatorer.

Gör så här:

När du startar ett Adobe program på datorn så kommer det upp en Adobe ID Sign in-ruta, i fältet Email adress fyller du endast i student.mdh.se, då omdirigeras du till MDH:s inloggningssida, där loggar du in med ditt studentkonto.

Behöver du hjälp, kontakta studenttorget

Öppettider: måndag till torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00
E-post: studenttorget@mdh.se Telefon: 021-10 13 10