Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdh.se/student

mdh.se/student
mdh.se/utbildning mdh.se/international mdh.se/bibliotek mdh.se/forskning mdh.se/samverkan

2020-03-26

Undervisning och examination sker på distans under vårterminen. Samtidigt har MDH begränsade öppettider för studenter. Syftet är att värna om våra medmänniskor och minska risken för att coronaviruset sprids i samhället. Sidan uppdateras löpande.

2020-03-20

Det råder hög belastning inom hälso- och sjukvården på grund av det nya Coronaviruset och dess spridning. Region Sörmland söker nu studenter som vill jobba extra som undersköterska eller vårdbiträde.

2020-03-19

För läsåret 2020/2021 kommer vissa program vid MDH att starta en vecka tidigare på höstterminen och även ha ett uppehåll under den sista veckan på året.

2020-03-17

Här hittar du vanliga frågor och svar om Coronaviruset som kan vara relevanta för dig som student.

2020-03-13

Den 5 mars var ett 30-tal skolhuvudmän och andra arbetsgivare på MDH i Eskilstuna för att knyta kontakter med framtidens lärare och förskollärare. Karriärdagen anordnas för att studenter som läser till lärare och förskollärare ska få möjlighet att träffa arbetsgivare och få mer kunskap om sin arbetsmarknad.

2020-02-25

En bra idé ska du kunna utveckla och den ska hela tiden göra så du hittar nya infallsvinklar. Så är det i alla fall om man frågar Anna Harryson, vd för Profengy, och en av de som sitter i juryn för årets idétävling.

2020-02-07

Rekordmånga studenter besökte karriärdagen för sjuksköterskor för att snacka jobb och karriärmöjligheter med arbetsgivare inom vården.

2020-02-03

Nu är vi inne i den tid på året då många blir förkylda och får influensa. Här listar vi tips från Folkhälsomyndigheten som kan hjälpa dig att hålla dig frisk och kry.

2020-01-30

Den 17 januari fick alla MDH-studenter gå gratis på VSK-AIK. VSK vann matchen med 6-2 och vill nu bjuda alla studenter på fri entré under säsongens resterande matcher och slutspelsmatcher.

2020-01-27

Den 23 januari hölls Avslutningshögtid för blivande förskollärare, lärare, sjuksköterskor, beteendevetare och socionomer.

2020-01-27

Det Sars-liknande Coronaviruset som kopplas ihop med staden Wuhan i Kina fortsätter att sprida sig. På MDH följer man utvecklingen noga.

2020-01-13

Nu på fredag den 17 januari klockan 19.00 kommer AIK på besök i ABB Arena Syd, ett historiskt första möte mellan VSK Bandy och AIK Bandy. Alla MDH-studenter får gå gratis på matchen.

2019-12-10

Ska du ner till Stora torget under Musikhjälpen? Passa på att hämta ut en MDH-mössa i Studenttorget i Eskilstuna eller Västerås och håll dig varm.

2019-12-09

Arrangören för Musikhjälpen sätter in extra bussar onsdag till lördag som tar dig från Eskilstuna till Musikhjälpens torg i Västerås och hem igen. Resan är gratis men det finns begränsat antal platser.

2019-12-02

Nu kan du påverka vem som blir Årets alumn 2019. Nominera din kandidat senast 1 januari 2020.

• Porträtt

2019-11-07 #Hack Space for the Planet

Fredag 8 november åker Hanna Brouillette till Singapore för utmaningen Hack Space for the Planet.