För att högskolebiblioteket ska vara en plats där alla trivs är det viktigt att du som besökare följer trivselreglerna.

Bibliotekets trivselregler

• Arbetsmiljö. Biblioteket är en arbetsplats för studenter, lärare, forskare och bibliotekets personal. Tänk på arbetsron och visa hänsyn. Tala med låg samtalston för att inte störa.
  • Mobiltelefoner. Mobiltelefoner får användas med förnuft men kom ihåg att sätta telefonen på ljudlöst läge.
  • Mat. Det är tillåtet att ta med enklare mellanmål som frukt, godis och dryck. Om du vill äta lunch hänvisar vi till de studentpentryn som finns på högskolan.
  • Miljö. Städa efter dig och släng skräpet. Biblioteket har stationer för återvinning av exempelvis papper.
  • Datorer. Bibliotekets datorer kan användas personer över 18 år. De ska användas för arbete som har koppling till utbildning eller för att söka information.
  • Insamling. Det är inte tillåtet att samla in pengar eller namnlistor i biblioteket.
  • Affischering. Det är inte tillåtet att sätta upp affischer i biblioteket.
  • Disciplinära åtgärder. Den som stör verksamheten på biblioteket kan stängas av enligt Högskoleförordningen 10 kapitlet.